Diabeetikoiden psykologiset palvelut

Oletko juuri sairastunut tai jo pidempään sairastanut diabetesta? Tunnetko hoitoosi tai sairauteesi liittyen väsymystä, huolia tai pelkoja?

Tuntuuko, että diabetes hallitsee koko elämääsi ja mieltäsi? Onko sinulla vaikeuksia hoitaa itseäsi sairautesi edellyttämillä tavoilla? 

 

Diabeetikon vastuu omasta terveydentilastaan on poikkeuksellisen konreettinen ja edellyttää toisinaan tavallista enemmän arkista ponnistelua, mikä voi kuormittaa myös psyykkisesti. Lisäksi jokainen diabeetikko on omanlaisensa yksilö, lla on oma ainutlaatuinen elämäntarinansa, joka voi tuoda mukanaan niin voimavaroja kuin kuormitustekijöitäkin.

Vaikka diabetes on kehon sairaus, hoidetaan sitä pitkälti mielen kautta. Sillä parhaatkaan omahoidon apuvälineet eivät auta, jos omahoidon toimeenpaneva mieli ei ole kunnossa. Psykologina ajattelenkin, että diabeteksen hoidossa on tärkeätä turvata pumppujen, insuliinikynien, sensorien ja mittarien toimivuuden rinnalla myös mielen huolto.

Tarjoan diabeetikoille asiantuntevaa keskustelutukea, jossa pystyn huomioimaan diabeteksen osana muuta elämän kokonaisuutta.

Tutustu myös blogiini Diabetes Mielessä

ja ota blogi seurantaan myös Instagramissa ja Facebookissa.